DÜNDEN BUGÜNE FER BAL
Dede’den toruna, torundan evlada süregelen, ARICILIK SANATI’nın üstadı ve FER BAL’ın kurucusu Selçuk SOLMAZ; Arıcılığın insanlık tarihi kadar eski olduğunu, bal tüketilmez ise insanın ölmeyeceğini, ancak arılar ölür ise, insanlığın da sonu olacağını ifade ediyor. ARI UZMANI Selçuk SOLMAZ ve Melih Fer SOLMAZ, 40 yılı aşan deneyimiyle insanımıza saf, katkısız bal ve arı ürünlerinin faydalarını anlatmaya devam etmektedir. |
Uzman SOLMAZ; 1978 - 1990 yılları arasında Özel bir Vakfın Arıcılık Tesislerinin kurulmasında yoğun çabalar sarf ederek, teknik ve teorik arıcılık üzerine verimli ve kapsamlı çalışmalar sergiledi. 1990 yılında kendisinin kurduğu MELİS ARI ÇİFTLİĞİ’nde FER markası ile arı ve arı ürünlerini üretmeye başladı. Üretim çalışmalarında konunun uzmanları, üniversiteler akademisyenlerle sürekli işbirliği halinde bilimsel yöntemleri kullandı. |
Misyonumuz
Daima insana ve insanlığa değer katmayı ilke edinmiş olan Melis Arı Çiftliği Ltd. Şti. “FER” markası ile doğal, kaliteli ve saf ürünleri kullanıma sunmayı insanımızın en doğal hakkı olarak benimsemiştir.
Vizyonumuz
İnsana değer veren ve doğallıktan asla ödün vermeyen şirketimizin hizmet kalitesini artırarak markalaşma ve kurumsallaşma yolunda hızla ilerleyerek devam edecektir.
Organik ve doğal arı ürünlerinin önemini halkımıza anlatmaya devam edecek ve kullanımını yaygınlaştırma çalışmalarını sürdürecektir.
Katkısız ürünlerimizin kişi başına düşen üretim miktarımı arttırma yolunda çalışmalar sergilenecektir. İç Pazar payımızı arttırmakla beraber, ihracat yapılan ülke sayısıda yükselecektir.
Sunduğumuz tüm ürünlerimizde, güvenilir gıda hijyenik koşullar, kalite ve tat farkı ile,bilinçli tüketici iletişimini sürdürmeyi hedeflemekteyiz.
1990 yılında kurulan Melis Arı Çiftliği Fer markası ile arı ve arı ürünlerini üretmeye başladı. Yönetim Kurulu Başkanımız Melih Fer Solmaz, baba mesleği olan arıcılık sanatına inovasyon getirerek Türkiye’de bir çok kitleye apiterapi ürünlerini tanıtan kişi olmuştur.
- Sektöre ilk ISO 22000 belgesini alan
-Ülkemizde ilk Apiterapi yöntemini kullanan,
-İlk olarak arı ürünlerini “butik” tarzı yöntem ile insanımızın kullanımına sunan,
-2011 - 2012 – 2013 yıllarında Güvenilir Gıda Ödülü,
-2013-2014 TÜSİAV Üstün Hizmet ve Başarı Ödülü,
-Apomondia 2017 Dünya üçüncülüğü ödülü,
-BRC Global Certifica belgesine sahip,
Kurucumuz Sayın Selçuk Solmaz Kurucularından olduğu Ankara Arıcılar Birliği Başkanlığı görevini halen devam ettirmektedir.
GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE POLİTİKASI
Fer Bal olarak gıda güvenliği ve kalite politikamız;
Hammaddeden son ürünün müşteriye sunumuna kadar ki her aşamasında standartlara ve yasal mevzuatlara uymak,
Kaliteli, gıda güvenliği ilkelerine uygun ürünler sunmak ve bu hizmetleri gerçekleştirirken çevrenin korunması için yönetim sistemlerimizin gerekliliklerini tüm çalışanlarımızın katılımı ile uygulamak ve etkinliğini sürekli geliştirmek,
Yüksek seviyede tüketici güvenliği ve müşteri memnuniyeti sağlamak,
Üretimin her aşamasında ve son ürünün müşteriye kadar uzanan sürecinde izlenebilirliği tam olarak sağlamak,
Çalışanlarımıza, planlarımız doğrultusunda eğitim vermek,
Tedarik zincirinin her halkasında, insan ve hayvan sağlığını ön planda tutarak ürün güvenliğini ve kalitesini korumak,
Yönetim sistemlerinin etkinliğini arttırmak ve iyileştirmek için sürekli gözden geçirmek,
Güvenli gıda üretimini ve tüketici ihtiyaç ve beklentilerini tam olarak karşılamayı temel ilke edinerek, hammadde kabulü ile birlikte ürünün tüketileceği ana kadar güvenli, kaliteli ve yasalara uygun ürünler üreten bir marka olmaktır.